sunnuntai 26. lokakuuta 2014

BRUSCHETTA





Pidemmittä puheitta, saanen esitellä alkpalapöydän kuningattaren, Bruschetta al Pomodoro. Näin se tehdään meillä. Tai on tehty nyt pari kertaa. Ei mikään täysin autenttinen italialainen versio, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi erinomaisen hyvä. Ainakin minut se koukutti kerta heitolla.


TOMAATTIBRUSCHETTA
12 kpl

Näitä tarvitset:

• ciabatta-leipää
• rasiallinen miniluumutomaatteja
• 2 tl pieniä kapriksia
• 1/2 tl sokeria
• 1 tl balsamicoa
• hyppysellinen mustapippuria
• oliiviöljyä
• suolaa
• 1-2 valkosipulin kynttä

Leikkaa leivästä 12 viipaletta ja paahda viipaleet uunissa ritilällä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Pilko tomaatit pieniksi paloiksi (itse tapaan leikata ensin neljään osaan pituussuunassa ja sitten vielä poikittain kolmeen osaan).
Siirrä tomaattipalat siivilään, rouhaise sekaan pari-kolme rouhaisua suolaa, sekoita ja anna valua 5 minuttia.
Silppua kaprikset.
Sekoita tomaattipalat ja silputut kaprikset keskenään.
Mausta sokerilla, balsamicolla, mustapippurilla ja yhdellä teelusikallisella oliiviöljyä.
Sekoita, maista ja suolaa tarvittaessa pienellä hyppysellisellä suolaa.
Ota leivät uunista.
Roiskauta hieman oliiviöljyä leiville.
Kuori valkosipulin kynsi ja hiero sitä hellästi leipäviipaleiden päälle. Varo levittämästä ja painamasta kynttä liikaa, sillä valkosipuli varastaa helposti shown.
Annostele jokaisen leivän päälle tomaattekapris seosta ja tarjoile heti.

8 kommenttia:

  1. Nam nam,näyttää niin hurjan houkuttelevalta kuvassa,att jag blev nu jätte hungrig:!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tomatsäsongen pågår ju int precis längre och många söker smak till sin tomater genom att rosta dem i ugnen. Jag finner dock, att om man vill njuta av tomater utan att tillräda dem desto mer, så hjälper det att hålla dem i ett svagt saltbad i en sil 5 till 10 minuter. Det är lustigt, hur mycket smaken framhävs med hjälp av ett så litet besvär.

      Poista
  2. Saltbad för tomater, om den har jag aldrig hört. Vilket fint tips!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag tror jag första gången plockade det här tipset av Jamie Oliver... mannen som står bakom så många andra tips jag också plockat :)

      Tärkeää on siis pilkkoa tomaatit, ennen kuin ne suolaa JA että valuuttaa niitä koko tuon ajan siivilässä. En oikein ymmärrä miten se toimii (noin niinku' kemiallisesti), mutta siinä se maku jotenkin tiivistyy. Löytyisiköhän blogin lukijoiden keskuudesta joku, joka olisi nuokkumisen sijaan oikeasti kuunnellut lukion kemian tunneilla ;)

      P.S. Vad roligt, Jonna, att du klarar av det svenska språket också så väl. Hatun nosto! Du verkar vara rätt så duktig på en hel del saker :)

      Poista
  3. Oi, tämä on niin hyvä konsti käyttää hieman vanhaa leipää. Italialaisilla on sitten herkullisia konsteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, vanhat leivät bruschetoiksi ja vanhat pullat köyhiksi ritareiksi. Hyviä konsteja joka hetkeen :)

      Poista
  4. Kiva blogi sulla! Bruschetat ovat ehdottomasti aina silloin tällöin paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      ...bruschetoille on mun mahassa ihan oma paikka :)

      Poista