keskiviikko 27. marraskuuta 2013

SALAATTIA SALAATTIPEDILLÄ



Blogissa on viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa. Sellaista elämä välillä on. On meillä silti syöty. Tietenkin. Eihän sitä muuten enää henki kulkisi. Tässä kuussa hellalla on porissut muun muuassa borschkeittoa, soijanakkikeittoa ja aivan fantastista Tom Kha-keittoa, jonka ohjeen jaan teille vasta, kun saan räpsäistyä siitä hyvin valaistun kuvan. Siinä voi toki mennä tovi.

Nyt on kuitenkin vuorossa salaatti, sen tarjoiluidea ja maustettu öljy.




Keitin pari desiä quinoaa hyvin suolatussa vedessä. Viipaloin ja paistoin halloumin. Annoin viiletä. Pilkoin kurkun ja halloumin. Silppusin alle teelusikallisen punaista chiliä, runsaasti persiljaa ja kourallisen minttua. Murskasin rouheaksi pähkinöitä. Selvennän: Hassel-, cashew- ja saksanpähkinöitä. Pilkoin säilykepersikoita. Aivan niin, säilyke. Ne sopivat hyvin halloumin kanssa. Sekoitin kaikki ainekset viilentyneessä kattilassa. Lopuksi puristin sitruunasta mehua päälle.

Irrotin lehtisalaatin lehdet, käänsin niiden reunat ylöspäin ja tarjoilin quinoa-salaatin lehden päällä. Quinoa salaatin lisäksi myös tässä blogissa aiemmin esintyneet tähtöset, Avopuolison Suosikkisalaatin ja Astetta Mausteisemman Kaverin, voi tarjoilla lehteen käärittynä tai sen päällä.

Kastikkeeksi valmistin oivan hedelmäisen ja yrttisen minttu-chiliöljyn. Sitä olisi voinut olla enemmänkin.


MINTTU-CHILIÖLJY

Näitä tarvitset:

• 1 keltainen mieto ja hedelmäinen chili (itse käytin ikkunalaudallamme kasvanutta Aji Fantasy chiliä)
• kourallinen mintun lehtiä
• loraus hyvää oliiviöljyä
• ihan pienen pieni ripaus suolaa

Pilko chili ja silppua minttu. Sekoita ja murskaa kaikki ainekset morttelissa, kunnes sinulla on tahnamainen öljy.





8 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje! Ja tom kha -ohjetta odotan innolla, kun on yksi lempikeitoistani (söin kerran tom yum kungia noin kuukauden putkeen). Ihan totta tuo valon puute, tekee melkein mahdottomaksi kaiken valokuvauksen! Päätin juuri, että teen blogiin asti päätyvää ruokaa tästä eteenpäin vain viikonloppuisin, kun pääsen kuvaamaan päivän ainoana valoisana hetkenä. Tai sitten ostan jonkun mielettömän lampun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja keloja täälläkin repeatillä pyörinyt. Toistan, samoja ajatuksia ajattelen joka kerta, kun ruokaa yritän kuvata. Se on nyt todettu, että se Tom Kha:ta pitää syödä muulloinkin, kuin arki-iltoina päivän jo pimennettyä. Kirkasvalolamppu olisi myös ratkaisu, mutta kun ovat niin toivottoman rumia....Appelsiineja ja Hunajaan Jael vinkkasi sellaisesta daylight lampusta, jonka voi kiinnittää normilamppuun. Se saattaa olla ratkaisu ongelmaan.

      Poista
  2. Samaa olen surrut minäkin. Töissä on onneksi kirkasvalolamppu käytössä, joten pysyy mieli pirteänä. Annoksia kuvatessa olen luottanut kamerani automatiikkaan :)

    Ihana ohje tuo salaattia salaatilla. Itse tykästyin kovasti samalla idealla tekemääni versioon Tiina Nordströmin Vanilja-tomaateista, jotka tarjoilin näin: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2013/10/tomaatti-mozzarellasalaatti-vaniljalla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana tuo ohje! Tomaatin ystävä minäkin. Ja Tina Nordström fani :)
      Vaniljaa en ole ikinä tajunnut käyttää suolaisessa ruoassa. Minkä kaiken muun kanssa se toimii, kuin tomaatin?

      Poista
    2. Makeaa vaniljaista minäkin olen muutoin laittanut, mutta voisin kuvitella että esim. chili ja vanilja toimisivat hyvin yhdessä… Laitetaan pohdintaan ja palataan :)

      Poista
    3. Totta, chili ja vanilja voisivat toimia erinomaisesti yhteen. Kiitos vinkistä Susanna!

      Poista
  3. Kvinoa on huippu raaka-aine ja huippu lisuke salaateissa. Vanilja toimii muutes hyvin lisänä kun tekee makeaa chili-tomaattihilloketta. Se maistuu hyvin myös kanan ja lihan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvinoa on mun mielestä varsin hyvä, mutta pakko myöntää, että olen enemmän myöntynyt bulguriin ja etenkin bulguriin salaateissa.

      Ihanaa, kun näitä vanlija-vinkkejä satelee!
      Lihaa ja kanahan eivät meidän köökissä vieraile lähes milloinkaan. Mutta nyt, kun chiliä ja vaniljaa on ehdotettu kavereiksi jo kahdesta suunnasta on varmaan pakko alkaa kehittelemään niistä joku herkku :)

      Poista