lauantai 10. marraskuuta 2012

OLIIVITAPENADE





Oliivitapenade on sekä hienostunut että kotoisa levite. Se sopii vallan mainiosti esimerkiksi juhlapöytään. Pimeinä, kylmenevinä iltoina punaviinilasillisesta nautittaessa tapenade maistuu patonkipalan kanssa. Arkena se loistaa fetasalaatin kanssa nautittavan rapeakuorisen ciabattan päällä.

Jostain syystä meikätyttö ei ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan tapenadesta sileää tahnaa, vaikka tarkoitus on ja yritys kova. Makuun tuo ei onneksi liiemmin vaikuta.


Näitä tarvitset:

• purkillinen mustia kalamataoliiveja
• 1 rkl kapriksia tai niiden puutteessa 2 aurinkokuivattua tomaattiviipaletta
• kourallinen tuoretta yrttiä (persiljaa tai basilikaa)
• 1 valkosipulin kynsi
• 2-3 rkl oliiviöljyä
• mustapippuria

Kaada oliiviöljy kulhoon ja murskaa joukkoon valkosipuli. Sekoita ja anna maustua n. 10 min.
Siivilöi valkosipuli pois öljystä ja kaada öljy tehosekoittimeen.
Poista oliiveista kivet ja lisää oliivit, kaprikset/aurinkokuivatut tomaatit sekä persilja/basilika öliiviöljyn sekaan tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti