lauantai 27. lokakuuta 2012

DAGEN EFTER MURKINAA, ELI 'KRABBISMAT'


Keskiviikkona oli Elle-lehden bileet. Palkintoja jaettiin ja juhlat venyivät yömyöhään.  Onnittelut palkituille!

Mihin juhlat sitten lopuksi johtaa? No, tietenkin siihen, että seuraavana päivänä tekee mieli suolaista, makeaa, mausteita...meikäläisen kielellä "krabbismat". Alla resepti, joka vastaa täydellisesti dagenefterin mielitekoihin ja sopii vallan mainiosti syötäväksi muulloinkin. Ensimmäisen kerran seikkailin tieni tähän makunautintoon jo parisen vuotta sitten, kun heitin pannulle vähän kaikkia mausteita mitä nyt silloin kaapista löytyi. Aterian salainen ase on ehdottomasti kuivattu rakuuna. Halloumi-juuston suolaisuus ja makeiden säilykepersikoiden yhteentuominen ei liene sinänsä mitään uuttaa, mutta entä sitten - hyväähän se on!




NEPALI-INTIALAISFIILISTÄ SÄILYKEPERSIKOILLA JA KREIKKALAISELLA HALLOUMILLA
4lle hengelle

Näitä tarvitset:

• basmatiriisiä

• paketti halloumi-juustoa
• oliiviöljyä
• 1 sipuli
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 rkl korianterin siemeniä
• 1 tl currya
• 1 tl garam masalaa
• 2 tl kurkumaa
• 1 tl juustokuminaa
• 2 tl tamarind tahnaa
• 500 gr paseerattua tomaattia
• 1,5 - 2 rkl kuivattua rakuunaa
• 1 rkl kuivattua minttua
• 150 gr kookosmaitoa
• 1 dl ruokakermaa
• säilyke persikoita mehussa
• 1 rkl säilykepersikoiden mehua
• mustapippuria
• suolaa
• persiljaa

Viipaloi halloumi noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla molemminpuolin ilman lisättyä rasvaa, kunnes juustoviipaleet ovat saaneet kauniisti sävyä.
Siirrä halloumiviipaleet pannulta foliopaperille, kääri folio kiinni ja siirrä paketti sivuun.

Miedonna hellan lämpöä.
Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota miedolla lämmöllä reilussa oliiviöljyssä.
Sekoira korianterin siemenet, curry, garam masala, kurkuma ja juustokumina morttelissa. Mortteliahan ei sinänsä tarvitsisi muut kuin korianterin siemenet, mutta siinä samassa saa kaikki mausteet tasaisesti sekoitettua toisiinsa, kun siemenet murskaa maustejauheiden kanssa.
Kaada mauste sekoitus morttelista pannulle ja anna paahtua pari minuuttia, kunnes tuoksut nousevat.
Lisää tamarindtahna. Sekoita.
Kaada kaiken päälle paseerattu tomaatti ja mausta kuivatulla rakuunalla ja mintulla. Anna tomaattikastikkeen hautua noin 15-20 minuuttia. (Tässä välissä voi hyvin jo laittaa riisiveden kiehumaan ja valmistaa kastikkeen kylkeen basmatiriisiä).
Kastikkeen hauduttua ja riisin ollessa lähes valmis, lisää kastikkeeseen kookosmaito ja ruokakerma.
Pilko säilykepersikat kuutioiksi, sekoita kastikkeen joukkoon ja lorauta noin ruokalusikallinen persikoiden mehua mukaan.
Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.
Lopuksi asettele halloumiviipaleet kastikkeen päälle ja ripottele tuoretta persiljaa kaiken ylle.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti